#PeoplePossible

2600+ магазина в над 50 страни предлагат професионални услуги в сферата на доставките, микрологистиката, маркетинга, графичния дизайн и печат. Вече и в България можете да намерите Вашия доверен партньор!


MBE по света

Можете да намерите над 2600 центрове на Mail Boxes Etc. в целия свят. Системата MBE предлага услуги с добавена стойност на своите клиенти, които им позволяват да работят по-ефективно.

Mail Boxes Etc. предоставя куриерски услуги, печат и маркетингови решения за малки и средни предприятия и потребители на дребно чрез мрежа от независимо притежавани и франчайзингови локации. Обслужващите центрове на MBE улесняват дейностите на предприемачите, хората и бизнеса чрез лесна за достъп мрежа за разпространение и персонализирани услуги и продукти, предоставяни с отличаващо се уникално ниво на обслужване на клиентите.

Историята

MBE се разраства през цялото време от създаването си досега. Хората на MBE в над 2600 локации в над 47 държави използват нашата бизнес концепция за решаване на нуждите на местния бизнес и потребителите в общностите, в които живеят.

Основана в Сан Диего, Калифорния през 1980 г., Mail Boxes Etc. е пренесена в Италия през 1993 г. от Грациано Фиорели като главен лицензополучател за марката MBE. От откриването на пилотния център през 1993 г. италианската MBE мрежа нарасна до над 500 центъра. Впоследствие MBE Италия придобива права за лицензи на MBE за Испания, Германия и Австрия.

През 2009 г. MBE Worldwide - изцяло притежавано дъщерно дружество на италианското семейство Fiorelli - придоби от MBE US Inc., дъщерно дружество на UPS Inc., Mail Boxes Etc. в световен мащаб (с изключение на САЩ и Канада, които остават под шапката на MBE US Inc .), включително търговски марки, бизнес формат и всички съществуващи договори за главен франчайз. С придобиването MBE Worldwide стана едноличен собственик на марката Mail Boxes Etc. и франчайзодател на франчайз системата MBE.

1993-2000
MBE Италия се разширява до 300 MBE центрове и присъствие в 80% от италианските провинции, като по този начин се превръща в най-големия и най-успешен международен MBE Master лецензодържател.

2000-2005
Мастър лицензи за Испания, Германия и Австрия се добавят към портфолиото. Разширяването на мрежата се увеличава до над 600 MBE центъра в четирите европейски държави.

2005-2010
Придобиването на MBE Worldwide на франчайз системата MBE допълва продължаващото разширяване на мрежата до около 1370 MBE центъра в над 30 държави. Общият оборот на мрежата надхвърля 330 милиона евро.

2010-2015
MBE Италия празнува 20-годишен юбилей. Портфолиото от продукти и услуги на MBE се разширява чрез електронна търговия на транспортни, графични и печатни услуги, аксесоари за принтери (касети / тонер под марката „MBEPrint“), фотографски и офис продукти.

2016 г.
Mail Boxes Etc. нараства до над 1500 локации на четири континента. Общите приходи от мрежата достигат 400 милиона евро.

2017 г.
Година, в която Mail Boxes Etc. придобива: две американски компании, PostNet International Franchise и AlphaGraphics Inc., вече са част от групата, мрежата на MBE в днешно време има над 2500 сервизни центъра (от които около 500 в САЩ и 2000 в други 40 държави).