#PeoplePossible

3150+ МВЕ центъра в 52 страни по цял свят предлагат професионални услуги в сферата на доставките, микрологистиката, маркетинга, графичния дизайн и печат. Вече и в България можете да намерите Вашия доверен партньор!


MBE по света

Mail Boxes Etc. е водеща международна компания в сферата на логистиката и маркетинга, с добре развита мрежа за дистрибуция от над 3 150 центъра в 52 държави по целия свят. Предоставя професионални услуги за съхранение, опаковане и доставка на всякакви пратки, както и дизайн, печат и маркетингови решения за нуждите на малкия и среден бизнес.

Mail Boxes Etc. оперира както чрез собствени центрове, така и чрез франчайз локации, за да предложи на своите клиенти високо ниво на обслужване и персонално отношение към техните нужди.

Историята

През цялото време от създаването си до момента MBE се развива и разраства, за да достигне до настоящата си глобална мрежа от 3 150 центъра в 52 държави. Всички служители в тях следват основната бизнес стратегия на организацията – да предоставят решения за нуждите на местния бизнес и потребителите в общностите, в които живеят.

Основана в Сан Диего, Калифорния през 1980 г., Mail Boxes Etc. е пренесена в Италия през 1993 г. от Грациано Фиорели като главен лицензополучател за марката MBE. От откриването на първия център през 1993 г. италианската MBE мрежа нараства до над 500 центъра. Впоследствие MBE Италия придобива права за лицензи на MBE за Испания, Германия и Австрия.

През 2009 г. MBE Worldwide - изцяло притежавано дъщерно дружество на италианското семейство Фиорели – придобива целия световен бизнес на Mail Boxes Etc., включително търговски марки, бизнес формат и всички съществуващи договори за главен франчайз от MBE US Inc. - дъщерно дружество на UPS Inc. (с изключение на САЩ и Канада, които остават под шапката на MBE US Inc .). Така MBE Worldwide става едноличен собственик на марката Mail Boxes Etc. и франчайзодател на франчайз системата MBE.

1993-2000
MBE Италия се разширява до 300 MBE центъра и присъствие в 80% от италианските провинции, като по този начин се превръща в най-големия и най-успешен международен MBE Master лецензодържател.

2000-2005
Към портфолиото на компанията се добавят лицензи за Испания, Германия и Австрия. Мрежата се разраства до над 600 MBE центъра в четирите европейски държави.

2005-2010
Придобиването на франчайз системата MBE от MBE Worldwide допълва продължаващото разширяване на мрежата до около 1370 MBE центъра в над 30 държави. Общият оборот на мрежата надхвърля 330 милиона евро.

2010-2015
MBE Италия празнува своя 20-годишен юбилей. Портфолиото от продукти и услуги на MBE се разширява чрез електронна търговия на транспортни, графични и печатни услуги, аксесоари за принтери (касети / тонер под марката „MBEPrint“), фотографски и офис продукти.

2016
Mail Boxes Etc. нараства до над 1500 локации на четири континента. Общите приходи от мрежата достигат 400 милиона евро.

2017
Mail Boxes Etc. придобива две американски компании - PostNet International Franchise и AlphaGraphics Inc. стават част от групата. Мрежата на MBE вече има над 2500 центъра за услуги, от които около 500 в САЩ и 2000 в други 40 държави.

2018
MBE Worldwide придобива мажоритарната собственост върху избрани MBE центрове за услуги.

2020
Фондове, управлявани от Oaktree Capital Management, L.P. придобиват до 40% от собствеността на MBE Worldwide.

2021
MBE Worldwide придобива PACK&SEND, Multicopy и PrestaShop; MBE установява директно присъствие в Обединеното Кралство и Ирландия. През месец декември същата година открива и първия си офис в България.